Το Σωματείο Εν έργω διοργάνωσε διαγωνισμό δοκιμίου με θέμα “Η σχέση των νέων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση”.


Θέλοντας να διατηρήσουμε αδιάλειπτη τη δραστηριότητα μας -ακόμα και εν μέσω της νέας πραγματικότητας που έχει διαμορφώσει ο COVID-19- προχωρήσαμε στη διεξαγωγή του εν λόγω Διαγωνισμού που απευθύνεται σε νέους 15-28 ετών και είχε συνολική διάρκεια έξι εβδομάδων, με ημερομηνία έναρξης 26-10-2020 και λήξης την 06-12-2020. Οι ενδιαφερόμενοι υπέβαλαν τα δοκίμια τους, έκτασης 500-750, μέσω ειδικής φόρμας στην σελίδα του σωματείου .

Μετά την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής των αιτήσεων, το διοικητικό συμβούλιο προέβη σε αξιολόγηση των κειμένων, με αποτέλεσμα την τελική ανάρτηση τριών επιλεγμένων κειμένων στην σελίδα στο Facebook του σωματείου (Σωματείο Εν Έργω), όπου το κοινό είχε την δυνατότητα να επιλέξει ελεύθερα το δοκίμιο που προτιμά και να αναδείξει τον νικητή.

Η αξιολόγηση των δοκιμίων εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου έγινε με κριτήρια την δομή του κειμένου, μεστότητα του γραπτού λόγου, την έλλειψη συντακτικών και ορθογραφικών λαθών και τη ρητορική δεινότητα του γράφοντος. Η ψηφοφορία διήρκησε μία εβδομάδα και τελικώς αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα και αναδείθηκε η νικήτρια.

Το αναδειχθέν δοκίμιο δημοσιεύθηκε σε τοπική εφημερίδα του Δήμου Πέλλας και η νικήτρια έλαβε δώρο έκπληξη από το σωματείο.

Μπορείτε να διαβάσετε το αναδειχθέν δοκίμιο